Gezonde lasagne met spinazie en ricotta
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram spinazie
- 250 gram ricotta
- 1 ei
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout naar smaak
- 12 volkoren lasagnebladen
- 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snipper de ui en knoflook.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze is geslonken.
- Laat de spinazie afkoelen.
- Meng de ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas, peper en zout door elkaar.
- Doe een laagje tomatenblokjes in een ovenschaal.
- Leg hier 4 lasagnebladen op.
- Verdeel het spinaziemengsel over de lasagnebladen.
- Verdeel het ricottamengsel over de spinazie.
- Herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn.
- Eindig met een laagje tomatenblokjes.
- Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar.
Tips:
- Je kunt ook andere groenten gebruiken in plaats van spinazie, zoals pompoen, broccoli of aubergine.
- Voor een vegetarische lasagne kun je het gehakt vervangen door tofu of tempeh.
- Om de lasagne nog gezonder te maken, kun je de tomatenblokjes vervangen door verse tomaten.
Voedingswaarden per portie (200 gram):
- Energie: 320 kcal
- Eiwitten: 20 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vetten: 15 gram
- Vezels: 10 gram